Dagbok 2004

December

Nu börjar året att lida mot sitt slut. Just nu är det varmt och barmark i Stockholm, inte någon julstämning precis. Det har varit ett sista halvår fyllt av glädje över Saffrans valpar, det är underbart att få vara med och följa livets under. Spännande med deras utveckling och nu lyckan över att få se Balrog börja bli ”vuxen”. De andra hundarna får förstås sitta emellan, deras träning och tävlingsdeltagande blir mycket litet, men jag har lovat dem att jag skall bättra mig nästa år I somras var vi ändå med på papillonmästerskapen i Leksand och hade verkligen roligt alla. Några få ytterligare tävlingar blev det, men med minimala förberedelser. Mest har hundarna fått långpromenader och lek och visst uppskattar de också det livet. Vi ser fram emot ett år med mycket roligt arbete.


Julidagbok

Vintern, våren och försommaren har bjudit på stor sorg, men också på stor lycka. Knyttet och Sambal har "rest till hundarnas himmel". Saffran har gett oss lyckan genom att bli mamma till fem valpar. Det är förunderligt att leva så nära både döden och det nya spirande livet.

Vardagen har varit fylld av omsorg om valpar, mamma och de andra hundarna. Det vanliga arbetet har förstås också krävt sitt engemang, så det har inte blivit någon tid över till träning och tävling. Nu, sen bara Balrog är kvar av valparna, har vi börjat träna lite. Balrog är förstås med och av hänsyn till hans motvilja mot att vara instängd i buren, blir inte träningen så effektiv. Vi kommer ändå att vara med på papillonmästerskapen i lydnad och agility, men utan förväntningar på resultat. Det blir en semesterresa till Leksand med tre härliga semesterdagar att se fram emot.