Dagbok år 2013

4/12 Några glimtar.


Alice och Gunilla Byberg har fotat lite på några tävlingar. Virvel tävlade agility i Södertälje och Alice fångade honom på bild.Han tycker verkligen att det är roöligt och har inte alltid tid att vänta på mina anvisningar. Det blir diskning, men han är lika glad ändå!

Det var i somras, men det blev en kall höstdag och Nesse och Virvel tävlade avancerad rallylydnad.

Nessa vann klassen och Virvel klarade kvalificerande resultat trots att han inte kunde gå baklänges på min högra sida och att jag sprang i mål på fel sida om målskylten.
Vi ska göra nya tävlingsförsök i januari-


30/10 Höstdagar.Hösten är en tid för promenader. Nån gång i veckan går vi riktiga långpromenader på fyra till fem timmar, men också kortare turer här i närheten. Då kan vi mata fåglar.På hemvägen går vi förbi den här uppmaningen!
Igelkotten har vi inte sett, men hoppas verkligen att alla är försiktiga.

I helgen hade vi i bostadsrättsföreningen höststädning. Det är rolgt att göra det fint tillsammans och den här gången blev vi beskådade av en liten katt.Det är fortfarande varmt, men det börjar bli lite gråare.Nu får vi hittta ljusglimtar på andra sätt.

9/10 Höst.

Hösten är vacker tycker jag, men vackrare i verkligheten än fångad på bild.

2/10 Full fart!Balrog har bråttom!!!

Cecilia, Karin och jag har varit i Väsbyhallen för att låta våra nybörjarhundar, Pysen, Eddie och Virvel få lite mer erfarenhet i agility. De är med på galoppen och medan vi ordnar bana, tränar de alla tre på A-hindret.Det var inte så lätt att få med det på bild,här undrar Virvel, om jag ska komma med.


Vi tyckte, att de skulle få erfarenhet av hopp och slalom också....


Virvel ärverkligen tänd på agility. Hans problem är slalom, så vi tränar ingångar med korta slalom och använder upp till 18 pinnar för att träna in rytmen. Mitt problem med Virvel är att se till att han inte tar klätterhindren i tid och otid...

Balrog ska ju inte träna agility, men han vill ju så gärna att jag ger med mig.Han är så engagerad att han knappt märler, att Pysen lagt si i bakhåll medan hans matte fotograferar.


Saffran fick också friska upp minnet.Hon var nöjd efteråt!


Vi var nöjda allihop. Det är verkligen roligt att träna tillsammans!9/9 Hösttecken.

Det känns lite vemodigt att hälsa hösten välkommen. En morgon när dimman ligger tät när vi går ut, men som flyr för solen alltmedan vi går, är ändå härlig!

Sommarens sista tävling var dagen efter den regnvåta dagen i Väsby. Vi gick hemifrån halv sex och var ganska trötta. Gunilla med Nessa och Cala mötte oss i Mätssta och nu hade vi tur med vädret. Vårt hundtält var torrt tack vare att vi använt buren dagen innan. Men sen var det slut med turen. Balrog skulle starta avancerad rally och han blir frustrerad av arr gå på min högra sida. Han blev inte gladare av, att jag tappade balansen och sparkade tull honom, näär han kom till högersidan. Resten av banan blev en katastrof...

Virvel fick vänta ända till klockan tre innan det var hans tur. Vi var båda trötta och okoncentrerade, men det räckte till godkänt. Nu tar vi nya tag!


4/9 Sommaren är slut...

...och vi hade i alla fall tur med vädret. Utom i lördags. Det var KMi Väsby i lydnad, rallylydnad och agility. Dagen började med att jag råkade reta upp några humlor som hämnades genom att bränna mig ordentligt på handen. Vi väntade på Pysen och Cecilia som skulle skjutsa oss, så jag hade tagit buren och inte tältet. Det skulle ju regna den dagen. Buren fick stå under tak medan vi gick och nosade..Den stod uppenbarligen i ett humlebo....

Som vanligt gör jag en massa misstag när vi tävlar, hundarna jobbar bra trots ösregnet. Virvel blev visserligen fundersam över apporten som var liten och helt trävit, så han släppte den innan han bestämde sig för att komma med den.Balrog gör alltid sitt bästa.  Saffran skrapade ihop till godkänt resultat i Rallyn och Cleo slog både Virvel och Balrog i agilityn.Virvel lyckades bli alleoundstrea och blev mycket stolt!

Vi har tränat och tävlat rally också. Träningskompisaarna Pysen och Eddie är jätteduktiga!Vårt tävlande har gett en delad tredjeplats mellan Virvel och Balrog och uppflyttning av båda till avancerad klass.
Virvel tränar till lydnadstrean också, men vi känner oss inte klara än.

Det blir kanske ett tävlingsförsk till i rally om de verkar trygga med att jobba från min högra sida. Det är en bit kvar.

Hösten kan ju bli väldigt vacker. Redan nu har ljungen börjat blomma.28/7 Djurtransporter.

Igår uppmärksammade Pysen, Virvel, Cecilia och jag en larv på villovägar. Den kröp mitt på vägen, en farlig plats för vem som helst. Medan vi funderade på hur vi skulle rädda den, hade den själv fattat sitt beslut. I full larvfart kom den rakt mot mig och kröp upp på min sko och klamrade sig fast i skosnöret. Det blev en skoresa till vägkantens trygga gräs. "Avstigning för samtliga trafikanter!" Men nej, Cecilia fick med hjälp av en pinne tvinga ner den upprörda larven på marken. Man kan undra vart den hade hoppats att få resa.

En igelkott somvar på "fel" plats fick skjuts av ett annat transportmedel.


Efter ett par dagar var den tillbaka på "fel" plats igen.
Vi vet kanske inte alltid vilken som är den  bästa platsen för dem.


21/7 Saffran:

"Flocken har vaarit på semester till Maya och Ulla på Bohus Malmön. Det började som vanligt med en promenad till Centralen.Matte verkar alltid orolig för att vi ska stå på fel plattform eller att vi inte ska hitta rätt vagn eller rätt platser, det märker jag nog. Det gick bra. I Munkedal mötte Maya och Ulla oss med bilen och snart var vi framme!Det är en härlig ö!


Vi sprang och busade. Allra roligast var att springa på klipporna vid havet och att bada! Det var bara jag som simmade men alla blötte åtminstone tassarna.Cleo börjar nog bli lite gammal för ibland klarade hon inte att ta sig upp för branta klippor utan matte fick hjälpa henne.

Hemma hos Maya  lade Vurvel beslag på hennes leksaker och busade med demMatte försökte träna lite med Balrog och Virvel, men då sade Cleo och jag att vi minsann också kunde! Nu har matte begripit det och vi får träna rallylydnad. Det är roligt!

Hemresan gick bra och nu fortsätter sommaren..."


3/6 Redan försommar!


Det var länge sedan jag skrev i dagboken, men det betyder inte att tiden har varit händeksefattig.
Virvel håller inte alltid med om det. På långa koppelpromenader försöker han att hitta på något roligt, som att klättra på väggarna.....


Ibland är det ännu värre, när han någon enstaka gång måste vänta på sin tur i en bil. Då är han sur....Naturen har inte heller legat på latsidan. Från is...


till blommor och grönska

Vi har tävlat en del också. Senast i lördaags då det var nybörjaragility på stockholmsavdelningen. Pysen och hans matte var med. Pysen var jätteduktig, men han är inte med på bild eftersom hans matte var dagens fotograf.

Virvel är startklar!


mitt i banan....och i mål!


Balrog då?


Mål!Roligt, men man blir lite trött. Skönt attt dela korg1


I raallylydnaden har Virvel två kvalifiserande resultat i nybörjarklassen och Balrog ett i fortsättningsklassen. Så vi fortsätter....


1/4 Tävling.

Virvel och hans kompis Pysen tävlade agility förra lördagen (23:e marrs). Vi åkte hemifrån halv sju för att vara i Strängnäs i god tid före åtta. Fulla av både farhågor och förväntningar. Båda två har mycket kvar att lära vad det gäller slalom och Pysen hade gått upp på gungan under träningen precis innan tävlingen, utan att veta att den rör sig. Det kan ju hända vid de andra klätterhindren också... Tiden var för knapp för att hinna övertyga honom om motsatsen..,
den är lite farlig

 men vi skulle ändå ha roligt allihop!
Banorna var justa och Virvel var taggad men lyssnade.

Vänta...

kom

häråt

slalom, och här blev det fel i en port..

Mål!

Det är Gunilla Byberg som tagit bilderna och hon fångade också Pysen på bild.Vi hade roligt! Vi blev trötta! Men fulla av entusiasm för att fortsätta träna!


20/3 Glädjeämnen och besvikelser.

Det var längesen jag skrev i dagboken, men det betyder inte att tiden varit händelselös! En besvikelse var att vi inte lyckades med parningen mellan Whilma och Jazz. de tyckte verkligen om varandra, men vi kanske inte lät dem mötas just vid hennes höglöp.

En oro rör Cleos hälsa. Hon går ner i vikt och blodprov antyder en möjlig cansersjukdom. Veeterinären hittar inga tumörer och nu väntar vi på ett nytt svar på blodprov.

Vi har haft roligt också! Den nya inomhushallen i Väsby har gett oss möjlighet att träna i vinter. Och det har varit roligt!! Det har vaarit både rallylydnad, lydnad och agility.
I fredags var det bara Pysen och Virvel och de njöt! Cecilia lyckades fånga dem på några bilder.
Virvel väntar...


balans!!!

Dags för bus!


Vi kommer att träna fler gånger i hallen och däremellan passa på att gå långpromenader när vädret tillåter.

6/1 Nytt årGott nytt år!