Arvslindans Sambal

010407 - 031114
e. Caratoots Consider Courus
u. Arvslindans Ginger

"Sammy Ball" är flockens busfrö. Han lever i den fasta förvissningen om, att allt i hela världen finns till enbart för hans nöjes skull. Ingenting i världen är farligare, än att han klarar av att hantera det "på egen tass.". Stora hanhundsaggressiva hundar går han förbi med bortvänd nos och det har hitintills gått bra. Småsura hundar bevekar han, genom att lugnt lägga sig på rygg och låta sig bli genomnosad. Många hundägare tror, att han är en tik, eftersom deras hanar accepterar honom så glatt. Med det självförtroendet behöver han inte mattes stöd, och vardagsllydnaden är inte vad den borde vara. Ibland kan han dock överraska mig genom att genast lämna en löptik, när jag ropar, eller att inte gå fram till en rolig lekkamrat.

Vi försökte träna agility för en tid sedan, och ställde ut en matskål efter fyra hinder, som vi brukar. Han hoppade alla hindren, åt upp godisen , tog matskålen i munnen och fortsatte över de andra hindren i sin egen ordning. Roligt tyckte han, men jag låter honom vänta lite med mer träning, det är svårt att hinna med de tre jag försöker få ordning på.

Med honom i sin närhet är det ingen som har tråkigt, varken människor eller hundar. På dagarna fyller han sitt och våra liv med hyss, men om nätterna ligger han gärna tätt intill mig i sängen och vill bli smekt, en riktig kelhund!