Om Arvslindans kennel

Crazy och Bamse Det började med en Labrador, en gästfri Labrador, som öppnade sitt hem för hundar, vars husse eller matte var på semester eller hade blivit sjuk. En av gästerna var en underbar liten papillon, som var åtta månader första gången hon bodde hos oss. Hennes namn var Siljans Daisy, som snart, på grund av hennes fantasifulla hyss, blev Crazy Daisy och till slut bara Crazy. Hon växte upp till en mycket klok hund, som så småningom fick en flock som hon behärskade enbart med sin blick.

Crazys första kull När hon fick sin första kull, var hon fortfarande inte min, men hennes matte blev sjuk när det var dags för parning, så jag fick ynnesten att vara med från kärleksmötet i Dolway Anderssons kök till valparnas födelse. Det var en förunderlig upplevelse, att få vara så nära döden och livet samtidigt och att få se livet segra! Den här första gången hade jag inte klarat utan Dolways hjälp, men jag kände, att det här måste jag få uppleva igen! Crazy blev min, när hennes matte skulle flytta utomlands, och hon fick två kullar till!

Det blev dags att skaffa kennelnamn och av många inskickade förslag, fick vi Arvslindans godkänt. Det är namnet på den by i Dalarna, där vi bor på somrarna och eftersom vår stamtik kom från Siljans kennel kändes det bra.

Målet för min avel är i första hand en bra mentalitet. Förutom att vara tillgänglig och orädd vill jag ha en papillon som är initiativrik, lyhörd och lättlärd. Frisk och med en sund kroppsbyggnad är också krav och om den dessutom är vacker är det ett plus. Det är inte helt lätt, att nå målet, men det är möjligt och hägrande. Det är viktigt att försöka undvika inavel, det finns risk både för att avla fram sjukdomar, och att avla bort viktiga egenskaper.

Mynta med metallapportenVi tränar både lydnad, agility och bruks, både för nöjes skull och för att tävla. Sök och spår tycker mina hundar bäst om, sen agility och lydnad får väl duga! Mynta och Cleo finns på årets tio i topplistor, men det viktigaste är, att vi har roligt tillsammans och tävlingarna blir en spännande möjlighet, att se hur långt vi har kommit i träningen. Då ankommer det på mig, att ge hundarna möjlighet att visa, vad de kan!

Hundar som jag mött och beundrat är SUCH Pierosas Dom Chrishan med sin elegans och värdighet, han ledde sin flock utan åthävor, och SUCH Pierosas Pferrari, kraftfull och orubblig! Tack till Siv Ros, som låtit båda bli pappor till valpar hos Arvslindans kennel!

Sambal, Knyttet, Cleo, Remus, Mynta och Saffran i Arvslindan.